Muž v Praze našel extrémně zbídačenou fenku, v trojském útulku ji zachránili

11. července 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: MP Praha

Extrémně zbídačenou fenku maltézského psíka našel kolemjdoucí 9. června na ulici na Praze 6. Zvíře odvezl do útulku, kde ho prohlédl veterinář a zjistil, že je ve špatném stavu. Fenka nakonec podstoupila ošetření i operaci a nyní se jí daří dobře. Brzy bude volná k adopci.

V Roztocké ulici na Praze 6 nalezl náhodný kolemjdoucí 9. června zbídačenou, vyhublou fenku maltézského psíka. Převezl ji do trojského útulku MP Praha, kde ji prohlédli odborníci. Podle těch jí je zhruba 12 let. “Měla silně zplstnatělou a znečištěnou srst, extrémně přerostlé drápy, nemocné oči, zánět dásní a uší, špatný chrup, velkou tříselnou kýlu a čtyřikrát zlomený ocas,” uvedla na policejním webu mluvčí MP Praha Jiřina Ernestová.

Ošetřovatelé se postarali o přerostlé drápy a srst a pak fenku čekalo vyšetření očí, uší a krve. Následně zvíře podstoupilo náročnou operaci velké tříselné kýly. “Vzhledem k tropickému počasí a věku fenky se čekalo aspoň na mírné ochlazení, úspěšný operační zákrok proběhl 3. července,” popsala Ernestová.

Když byla fenka v narkóze, ošetřili jí veterináři rovnou i chrup a dásně. “Po odstranění stehů a ukončení léčby bude velmi hodná a trpělivá fenka zařazena do nabídky k osvojení. Doufáme, že najde starostlivějšího páníčka, než byl ten předešlý,” informovala mluvčí.

Zprávy - další články

Doporučujeme