Nejmladší poslanec v historii: Bude to pro mě životní výzva, říká Dominik Feri

21. října 2017·Zprávy·Redakce

Teplický radní Dominik Feri se ve svých 21 letech dostal do Sněmovny za TOP 09 jako nejmladší poslanec v historii. FOTO: Reprofoto Facebook Dominika Feriho

Teplický radní Dominik Feri, který se ve svých 21 letech dostal do Sněmovny za TOP 09 jako nejmladší poslanec v historii, se na působení v dolní komoře Parlamentu velmi těší. "Bude to náročné, bude to pro mě velká životní výzva," řekl ČTK po sečtení hlasů. Věří, že voliče nezklame. Feri kandidoval v Praze za TOP 09 na posledním místě kandidátky a voliči mu dali téměř 15.000 preferenčních hlasů. Skončil tak za lídrem kandidátky Karlem Schwarzenbergem, který bude ve věku 79 let v nové Sněmovně naopak nejstarším poslancem.

“Teď jsem pod velkým náporem emocí. Myslím si, že moje máma doma pláče stejně jako moje žena. Ale velmi se na to těším. Bude to náročné, bude to pro mě velká životní výzva, ale věřím, že obhájím to své působení v Parlamentu a že voliče nezklamu,” řekl ČTK. “Nějak se to stalo a musím si na to zvyknout,” dodal Feri, kterému je dnes 21 let, tři měsíce a deset dní.

Celkové výsledky voleb zatím sněmovní benjamínek nechtěl komentovat. “Rozhodně nás nečekají časy politické stability,” řekl pouze. Výsledky samotné TOP 09 pak označil za velkou a tragickou prohru, na kterou musí strana bezprostředně zareagovat. Změny očekává v programu, v marketingu, ve vedení kampaně, ale také personální. Blíže se vyjádřit nechtěl s tím, že nechce vynášet příkré soudy.

K působení TOP 09 Feri poznamenal, že by strana neměla být koaličním subjektem. “Pakliže budeme v opozici, pak ta opozice bude muset být dravá, ale konstruktivní a nekompromisní,” soudí.

TOP 09 se dostala do Sněmovny jen těsně. Ve volbách získala 5,3 procenta a sedm poslaneckých křesel. V předčasných volbách v roce 2013 dostala 11,99 procenta, což znamenalo 26 mandátů.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme