Němci zavedli hraniční kontroly na dálnici z Česka do Drážďan!

17. září 2015·Zprávy·Redakce

Německá policie zavedla hraniční kontroly na dálnici A17 ze sasko-české hranice do Drážďan. Kontroly začaly už ve středu. Opatření policie zdůvodnila obavou z rostoucího počtu převáděčů lidí v důsledku situace v Maďarsku a Srbsku.

Dálnice A17 navazuje na německé straně hranice na českou dálnici D8. Tyto dálnice společně tvoří jednu z hlavních dopravních tepen mezi Českou republikou a Německem.

V Sasku jsou nyní hraniční kontroly prováděny u krušnohorských obcí Oberwiesenthal a Marienberg. “Situace v Srbsku a Maďarsku by mohla vést k tomu, že se budou ve větším počtu objevovat převáděči,” řekl DPA mluvčí spolkové policie v Pirně.

Zatím není jasné, jak dlouho zůstanou policejní opatření na dálničním hraničním stanovišti u města Bad Gottleuba-Berggiesshübel zachována. Jsou ale prý nastavena na delší dobu.

Naše policie zatím nebude na zavedení německých kontrol na sasko-české hranici do Drážďan reagovat. Běženci neprocházejí ve velkých počtech, řekla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Naše policie včera zadržela 45 migrantů, 41 pocházelo ze Sýrie.

Zprávy - další články

Doporučujeme