Ohavný případ: Muž (73) táhl psa na laně za autem! Zvíře to nepřežilo

11. května 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Neskutečný případ týrání psa otřásl Slovenskem. Muž chtěl psa dotáhnout domů na laně, které připevnil za své auto. Jízda však samozřejmě nedopadla podle představ důchodce. Pes nepřežil a muž skončil se zlomenými žebry.

Mladík, který si situace všiml, navíc skončil na policii. Když vyšel z domu, viděl souseda (73), jak za autem táhne psa. “Pes už padal na zem, myslím, že ho už táhl takových 300 metrů. Celou dobu jsem jel za ním v autě a troubil jsem, ale on se nechtěl zastavit,” popsal šílenou zkušenost pro noviny.sk mladý Zsolt Sipos.

Krutou cestu ukončil důchodce až před svým domem. “Hned jsem vystoupil z auta a vrazil jsem mu. Nelituji toho,” dodal Zsolt Sipos.

Každá mince má ovšem dvě strany a tak v reportáži zazněla i verze pana Jána, který chudáka psa na laně táhl. Tvrdí, že Dumbovi nechtěl vědomě ublížit, nechal prý psa pomalu běžet za autem. Navíc dodal, že kdyby ho chtěl zabít, udělá to na dvoře. Měl zvíře rád.

V den incidentu mu pes utekl brankou a když ho chtěl  nahnat do auta, pes na něj zaútočil.

Bátorové Kosihy, streda 2.5. 20:10: Páchateľ priviazal psovi okolo krku špagát, pripevnil ho o auto a ťahal ho vysokou…

Zveřejnil(a) Sloboda zvierat dne 9. květen 2018

„Toho psa táhl rychlostí, kterou by žádné zvíře nepřežilo, odhaduji, že tak 30 nebo 40 km/h,” dodal svědek. Ján však tvrdí, že jel v klidu pomalinku na jedničku a pes pomalu běžel za ním.

Rodina důchodce se nyní bojí, protože pes nepřežil a mnozí lidé jim vyhrožují, že skončí stejně. Policie rozhodla, že došlo k porušení zákona a věc postoupila veterinární správě v Komárnu.

Zprávy - další články

Doporučujeme