Pošťačka na Slovensku rok nedoručovala zásilky. Schovávala si je doma v lednici

4. června 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: ČTK)

Případ, který nemá obdoby se odehrál na Slovenské poště v obci Potvorice na západu země. Vedoucí tamní pošty rok nedoručovala zásilky. Ty si schovávala doma v ledničce. Informoval o tom deník Nový čas.

Vedoucí pošty rok obyvatelům Potvoric nedoručovala ani neodbavovala přijaté zásilky. Na poště docházelo k nepovolené manipulaci ze strany vedoucí pošty, když delší dobu nedoručovala zásilky, ani nevypravovala přijaté zásilky,” uvedla pro deník Nový čas šéfka odboru komunikace Slovenské pošty Jana Lukáčová.

Podle informací serveru měla pošťačka zásilky schovávat doma a některé policie dokonce našla u ní v lednici. Pracovala jsem na poště. Proč bych vám měla něco povídat? Pracovala jsem na přepážce a roznášela jsem poštu,” odbyla server žena. Pošta s vedoucí okamžitě rozvázala pracovní poměr. Vedoucí pošty při kontrole nedokázala vysvětlit, proč tímto způsobem postupovala, a požádala o okamžité ukončení pracovního poměru. Bývalá zaměstnankyně pošty se dopustila závažného porušení pracovní disciplíny, nepovolené manipulace a v nejbližších dnech bude v souvislosti s tímto případem podané trestní oznámení,” dodala mluvčí.

Obyvatelé obce byli šokováni. Teď jim zpětně chodí zásilky staré i půl roku. “Je to ostuda. Čekala jsem dopis a teď jsem najednou dostala deset obálek,” uvedla pro Nový čas důchodkyně Jana. Je to fakt smutné, že to dělala. Určitě se to nesmí stávat, vždyť lidem chodí od lékaře výsledky krve, exekuce a jiné důležité zásilky, které musí mít doručené,” dodala obyvatelka obce Marcela.

Zprávy - další články

Doporučujeme