I přes riziko otěhotněla: Čtyřčata se narodila předčasně, první měsíce usilovně bojovala o život

2. června 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Kortney Deleshaw (26) věděla, že mají v rodině několik generací syndrom polycystických ovarií a že má cukrovku 1. typu, tak i přesto se rozhodla otěhotnět. Místo jednoho miminka se jí podařilo porodit hned čtyři. Bohužel děti se narodili předčasně. Tři děti bojovaly doslova o život a jedno si z brzkého porodu odneslo doživotní následky.

Mladá žena tušila, že s otěhotněním bude mít nemalé potíže. V rodině mají po několik generací syndrom polycystických ovarií a Kortney má navíc cukrovku 1. typu. Lékaři jí tuto diagnózu také potvrdili. Říkal, že ovuluji tak jednou za rok, a doporučili mi hormonální léčbu, kterou jsem podstoupila,” popsala pro zahraniční média Kortney.

Netrvalo to dlouho a za pár měsíců byla těhotná. Hned na začátku těhotenství jsem se cítila obrovská. Manželovi jsem tvrdila, že tam nebude jen jedno miminko,” dodala. Měla pravdu, místo jednoho miminka se jí narodila čtyři. Bohužel se děti narodily předčasně ve 25. týdnu těhotenství, a tak začal okamžitě boj o jejich život.

View this post on Instagram

A post shared by Kortney Deleshaw (@momfarquad)

Nejlépe na tom byla holčička, ale chlapečci museli v nemocnici zůstat po dobu čtyř měsíců. “Syn Noah tehdy málem nepřežil. Měl krvácení do mozku a má trvalé následky,” vzpomínala pro média. Myslela jsem, že jsem jako matka selhala, ale s odstupem času si uvědomuji, že moje děti jsou šťastné, a to je to, co mi stačí ke štěstí,” uvedla Kortney.

Koktejl - další články

Doporučujeme