Řidiči, pozor, bude to klouzat! Silnice a chodníky pokryje náledí

13. listopadu 2017·Zprávy·Redakce

FOTO: ČTK

Silnice a chodníky budou dnes v noci a v úterý ráno v horských oblastech opět namrzat. Náledí pokryje místa položená nad 500 metry. Sněžit bude dnes v Beskydech, kde do večera může napadnout až deset centimetrů nového sněhu. Sněhové přeháňky se očekávají i v Jeseníkách. Vyplývá to z aktuálních dat Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Namrzat by měly v noci vozovky v Karlovarském kraji a některých okresech Plzeňského, Jihočeského, Královéhradeckého, Libereckého, Ústeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Výstraha platí od dnešních 22:00 do úterních 9:00.

“Během noci na úterý budou teploty klesat na +2 až -2 °C, při déletrvajícím vyjasnění, zejména na západě kolem -4 °C. V horských oblastech nad 500 m n. m. mohou mokré povrchy ojediněle namrzat a bude se tvořit náledí a zmrazky. Na ostatním území se bude náledí nebo zmrazky tvořit jen výjimečně,” uvedli meteorologové.

Několik centimetrů sněhu napadlo na horách a ve vyšších polohách v Česku i v noci na dnešek, výraznější komplikace v dopravě ale první silnější sněžení nadcházející zimy nezpůsobilo. Silnice jsou i v horských úsecích s opatrností sjízdné. Před silným sněžením varovali meteorologové pro oblast západních Čech, napadnout podle nich mohlo až 15 centimetrů.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme