Topmodelka, samba, nebo letadlo. I to bude k vidění při slavnostním zahájení olympiády

2. srpna 2016·Zprávy·Redakce

Už v pátek proběhne slavnostní zahájení olympijských her v Riu de Janeiro a na veřejnost pronikají detaily z příprav. Podle očekávání proběhne v rytmu samby a jednou z hlavních postav bude brazilská topmodelka Gisele Bündchenová v roli zpěvačky.

Při zkouškách na stadionu Maracaná se objevily první detaily chystaného ceremoniálu, který diváky provede brazilskými dějinami od roku 1500, kdy tu přistál portugalský admirál Pedro Álvares Cabral. Hostitelé také vzdají poctu slavným krajanům, počínaje Albertem Santosem-Dumontem, který v roce 1906 v Paříži uskutečnil první motorový let. Kopie legendárního dvojplošníku 14-bis zakrouží nad stadionem.

Nejlépe placená supermodelka světa Gisele Bündchenová zazpívá “Dívku z Ipanemy”, nejslavnější hit brazilského stylu bossa nova z roku 1962. Přitom sehraje scénku s přepadením se šťastným koncem. Při závěrečném karnevalovém průvodu se představí na šest set tanečníků z třinácti škol samby. Zahájení bude podstatně skromnější než to před čtyřmi lety v Londýně. Rozpočet prý tvoří sotva deset procent toho, co do megashow investovali Britové.

Slavností zahájení začne v 1:00 SELČ v noci z pátku na sobotu.

Nejen znečištěná voda, ale i vzduch. Olympionikům v Riu hrozí komplikace!

Ucpané toalety, špatná elektrika a špína! Výpravy si stěžují na olympijskou vesnici

GALERIE: Jak to bude slušet našim sportovcům na olympiádě. Zapózoval i prezident Zeman

Zprávy - další články

Doporučujeme