Tramvaj v Brně srazila školáka, koukal do mobilu. Policie zveřejnila video jako varování

22. srpna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Tramvaj v Brně ve středu v podvečer srazila školáka, z pod vozu jej museli vyprostit hasiči. Chlapce záchranáři převezli do dětské nemocnice se středně těžkým poraněním. ČTK to řekli mluvčí policie, záchranářů a hasičů.

“Třináctiletý chlapec přecházel po přechodu ulici Nové Sady těsně za ze zastávky směrem do města odjíždějící tramvají. Věnoval se ale více telefonu než dopravní situaci a vstoupil přímo před do zastávky přijíždějící tramvaj. Její řidič neměl šanci srážce zabránit,” uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek na stránkách policie.

Nehoda se stala na Nových Sadech poblíž Ronda kolem 19:30. “Chlapec byl pod tramvají zaklíněný, my jsme ho ošetřili, byl po celou dobu při vědomí. Převezli jsme jej do Dětské nemocnice,” uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. “Vytáhli jsme jej ven i s pomocí páteřní desky,” řekl mluvčí hasičů Petr Příkaský.

“Policejní preventisté upozorňují, že telefonování, sledování her na telefonu či tabletu odvádí chodcovu pozornost a je poměrně častou příčinou nehod, jejichž účastníky jsou chodci. Stejně tak je hodně nebezpečný poslech hlasité hudby ve sluchátkách,” dodal Malášek.

Zprávy - další články

Doporučujeme