V Mostkovicích zničil výbuch plynu dům, jeden člověk zemřel

22. září 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto

V rodinném domě v Mostkovicích na Prostějovsku vybuchl v sobotu po poledni plyn. Jeden člověk zemřel, dva zraněné lidi převezli záchranáři do nemocnice. Sutiny domu prohledává kynolog se psem, poškozeno je i několik domů v okolí. Z důvodu bezpečnosti byli evakuováni obyvatelé zhruba dvacítky domů, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Uvnitř sutin byly dvě zavalené osoby, které bylo nutné vyprostit. Zatím nemáme upřesněn počet domů, které byly explozí poškozeny,” uvedla mluvčí. Ulice Na Valše, kde se tragédie stala, je dočasně uzavřena.

Do Mostkovic vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. “Po příjezdu byly zajištěny celkem tři osoby, z čehož dvě byly zraněné osoby z okolí, které se nenacházely přímo v domě a rozsah jejich zranění byl lehký až středně závažný. Oba zranění byli po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportováni na traumaologickou ambulanci nemocnice Prostějov. Další osoba byla nalezena v domě v místě výbuchu, její stav byl bohužel neslučitelný se životem,” řekl ČTK mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa.

K události byl přivolán statik, který posoudí, zda jsou domy, které exploze poškodila, obyvatelné. Na místě pracuje také psycholog, čeká se na příjezd speciální techniky z Hlučína na Opavsku určené k odklízení sutin. Zásah bude podle Hacsikové pravděpodobně trvat delší dobu.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme