Žena se nedokázala rozhodnout mezi dvěma muži: Naplánovala středověký souboj

4. prosince 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Giedruis Juskauskas byl ubodán k smrti v ulicích Stratfordu. Foto: Google Streer View

Láska občas umí být velmi složitá. Na světě každou chvíli vznikají milostné trojúhelníky, tajné aférky, lidé se rozcházejí a zase scházejí. Žena jménem Asta Juskauskiene (35) se ale své milostné problémy rozhodla řešit skutečně drasticky - mezi dvěma muži, kteří o ni měli zájem, uspořádala souboj na život a na smrt jako ve středověku. 

Média po celém světě obletěl případ pětatřicetileté ženy z Litvy, která se nedokázala rozhodnout, se kterým mužem bude chodit. Asta Juskauskiene byla vdaná za muže jménem Giedruis Juskauskas (42), ale udržovala zároveň také aéfru s Mantasem Kvedarasem (25).

Oba muži byli skálopevně přesvědčení, že právě s nimi by žena měla být, a odmítali se vzdát v boji o její srdce. Bylo jasné, že situaci je potřeba co nejdříve vyřešit, Asta si k tomu ale vybrala opravdu drastickou metodu. Rozhodla se, že po vzoru soubojů z minulosti nechá oba muže bojovat na život a na smrt. Kdo zvítězí, stane se jejím partnerem.

Bohužel, k souboji nakonec skutečně došlo. 17. června letošního roku byl po setkání obou mužů nalezen umírající Giedruis s nejméně 35 bodnými ranami na krku, hrudi a ramenech. Mantas Kvedaras se poté přiznal k jeho vraždě. Soud ve městě Kingston nazval celou událost jako “středověký duel”, ačkoli praxe krvavých soubojů byla poměrně běžná ještě v 19. století.

Muži se setkali ve Stratfordu na východě Londýna ve Velké Británii. Podle telefonních záznamů spolu před tím živě komunikovali. “Každý si svým způsobem činil nároky na Astu Juskauskiene. Situace nevyhnutelně mířila ke střetu,” uvedl před soudem prokurátor Hugh Davies. Proces nadále pokračuje.

Kvedaras se dal se ženou dohromady poté, co ho propustili z litevského vězení. Ta ale byla vdaná za Juskauskase, který se s ní odmítal rozvést a nadále spolu udržovali intimní styky.

Zprávy - další články

Doporučujeme