Podezíráte partnera z nevěry? Pravdu můžete zjistit i při pohledu na jeho fotografii

26. dubna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Podle studie zveřejněné v časopisu Royal Society Open Science se dá partnerova nevěra odhalit už při prvním pohledu na obyčejnou fotografii. Podle týmu specialistů, kteří výzkum prováděli, to platí zejména pro muže, které lze prokouknout snadněji než ženy. Informoval o tom britský list The Guardian.

Nevěra dokáže nadělat ve vztahu pěknou neplechu. V některých případech je zase běžné, že se partneři na volnějším vztahu domluví předem. To je však výjimka. Velmi často se stává, že nevěra dlouhodobý vztah i ukončí. Vědci z univerzity v australském spolkovém státě Západní Austrálie se proto zaměřili na způsob, jak nevěru u svého protějšku co nejdříve odhalit. Výsledky jejich zjištění je však překvapily.

Výzkumu se zúčastnily stovky lidí, mužů i žen, kteří dostali za úkol podívat se na fotografii muže či ženy a na stupnici od jedné do deseti zhodnotit, jestli byl/a nevěrný potažmo nevěrná. Fotografie žen hodnotilo 293 mužů a 472 žen, zatímco snímky mužů zkoumalo 299 mužů a 452 žen.

Výsledky jasně ukázaly, že respondenti dokázali rozpoznat nevěru na snímcích, kde jsou muži. U žen měli respondenti velký problém poznat, zda byly nevěrné. Podle autorů studie to může být tím, že ženy zřejmě nejsou tolik nevěrné jako muži, nebo že výraz tváře dokáže zakrýt vrstva makeupu.

Články - další články

Doporučujeme