Vyhledávání
Zavřít
Kachní pečínka k podzimu patří!
Podzim je jako stvořený pro kulinářské experimenty s husami a kachnami. Svatomartinská husa nebo kantonská kachna? Vyzkoušejte obojí! Dneska pečeme v Dámském klubu kachničku.Kantonská kachna
Do pekáče nalijeme vývar a do něj dáme:
2 lžíce medu
4 nahrubo nakrájené cibule
6 česneků na plátky
lžičku skořice
lžičku zázvoru
To všechno zamícháme, kachnu lehce osolíme, položíme do pekáče a směsí opatláme i vevnitř.
Můžeme nechat poválet dvě hodinky nebo celou noc.
Pak ji upečeme a občas tou směsí přelíváme.
Jako příloha se hodí rýže. Můžete na ni nahoru položit kolečko ananasu nebo plátek sloupnuté mandarinky.
Dobrou chuť!
Vaše Linda