Kachní pečínka k podzimu patří!

10. listopadu 2011·Večer·Redakce
Podzim je jako stvořený pro kulinářské experimenty s husami a kachnami. Svatomartinská husa nebo kantonská kachna? Vyzkoušejte obojí! Dneska pečeme v Dámském klubu kachničku.

Kantonská kachna

 

Do pekáče nalijeme vývar a do něj dáme:

2 lžíce medu

4 nahrubo nakrájené cibule

6 česneků na plátky

lžičku skořice

lžičku zázvoru

To všechno zamícháme, kachnu lehce osolíme, položíme do pekáče a směsí opatláme i vevnitř.

Můžeme nechat poválet dvě hodinky nebo celou noc.

Pak ji upečeme a občas tou směsí přelíváme.

Jako příloha se hodí rýže. Můžete na ni nahoru položit kolečko ananasu nebo plátek sloupnuté mandarinky.

Dobrou chuť!

Vaše Linda

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme