Kuřecí žaludky na karamelu

10. května 2012·Večer·Redakce
Nebojte se netradičních surovin!

Kuřecí žaludky na karamelu

 

–                    trochu oleje

–                    tak 3 lžíce cukru

–                    vanička kuřecích žaludků

–                    asi 3 žampiony (nebo hrstička sušených hub)

–                    2 mrkve – nemusí být

–                    Solamyl

–                    3-4 stroužky česneku

–                    sojová omáčka

Na trochu oleje dáme cukr a necháme rozpustit na karamel.Pak na ten karamel hodíme oprané a rozpůlené žaludky.Nelekněte se – karamel se hned trochu srazí ale za chvilku se zase rozpustí.Chvíli maso vaříme dokud se voda skoro neztratí.Pak přilijeme vařící vodu aby bylo maso ponořené,trochu osolíme,přidáme pár kapek sojovky, sušené houby(čerstvé houby nebo žampiony přidáme až na konec s mrkví) a vaříme maso do změknutí (je to tak dvě hodinky,v papiňáku méně).

Když je maso měkké, přidáme nastrouhanou mrkev, 5 minut povaříme, přidáme rozmačkaný česnek a trochu solamylu rozmíchaného ve studené vodě -tak lžíci- a povaříme.

Podáváme s rýží.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme