Vyhledávání
Zavřít
Nebojte se prdelačky!
Taková zabijačková polévka, to je tradice!Zabijačková polévka (prdelačka)
– kroupy
– vepřové koleno
– zabijačková krev
– sůl
– majoránka
– pepř
Uvaříme kroupy doměkka a necháme je stranou.
Vepřové koleno uvaříme také doměkka, vyndáme ho a sníme:-).
Na polévku použijeme vývar z kolena, do něj zamícháme trochu čerstvé prasečí krve a povaříme tak, aby se srazila. Pak přidáme kroupy a polévku dochutíme majoránkou, solí a pepřem.
Místo vývaru z kolena můžete použít vývar instantní. Také můžete na začátku vaření kolena přidat celou cibuli, nebo ke konci česnek. Každý to má rád jinak.
Mimochodem – pokud neseženete čerstvou krev, můžete rozpárat jelítko a dát ho do vývaru. Jsou v něm i kroupy i sražená krev.
Tak dobrou chuť!
Vaše Linda