Nebojte se prdelačky!

23. února 2012·Večer·Redakce
Taková zabijačková polévka, to je tradice!

Zabijačková polévka (prdelačka)

 

 – kroupy

 – vepřové koleno

 – zabijačková krev

 – sůl

 – majoránka

 – pepř

Uvaříme kroupy doměkka a necháme je stranou.

Vepřové koleno uvaříme také doměkka, vyndáme ho a sníme:-).

Na polévku použijeme vývar z kolena, do něj zamícháme trochu čerstvé prasečí krve a povaříme tak, aby se srazila. Pak přidáme kroupy a polévku dochutíme majoránkou, solí a pepřem.

Místo vývaru z kolena můžete použít vývar instantní. Také můžete na začátku vaření kolena přidat celou cibuli, nebo ke konci česnek. Každý to má rád jinak.

Mimochodem – pokud neseženete čerstvou krev, můžete rozpárat jelítko a dát ho do vývaru. Jsou v něm i kroupy i sražená krev.

Tak dobrou chuť!

Vaše Linda

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme