Pečeme bublaninu s Lindou!

Bublaninu si většinou spojujeme s létem a zralým ovocem. Zkuste si ji upéct v zimě!

Bublanina

 

Moje (od strýčka Jardy-:))

 

-15 dkg cukru

-15 dkg hl. mouky

-15dkg tuku (necháme změknout, já nejradši máslo nebo Heru)

-3 vejce (z bílků sníh)

-1/2 prášku do pečiva

Utřeme cukr s tukem, přidáme žloutky, pak mouku s práškem do pečiva.

Nakonec jemně vmícháme sníh s bílků.

Těsto vylijeme na vymazaný plech, nahoru naházíme ovoce a pečeme tak na 160°.

 

 

Bublanina od Čiriny

 

-30 dkg cukru krupice

-8,5 lžíce studené vody

-8 lžic oleje

-4 žloutky

-30 dkg polohr. mouky

-½ prášku do pečiva

-sníh ze 4 bílků

Cukr, vodu, olej a žloutky ušlehat, přidáme mouku s práškem do pečiva.Nakonec jemně vmícháme sníh.A pak hurá na pekáč!

Rady od posluchačů – pokud ovoce padá moc do těsta, obalte ho v mouce!