Vánoční cukroví

2. prosince 2011·Večer·Redakce
vánoční cukroví si můžete objednat v jakékoli cukrárně, ale není nad to, když vám to doma při pečení voní a můžete říct, že je to cukroví vlastní výroby:-)

              Vanilkové rohlíčky podle Čiriny

 

30 dkg hladké mouky

18 dkg másla

4 dkg práškového cukru

1 žloutek

15 dkg lískových ořechů (na sucho je vypražíme v troubě a rozemeleme)

Rohlíčky jsou okamžitě po upečení k jídlu – ani nemusíte čekat, až se uleží.

                Ořechy

20 dkg hladké mouky

10 dkg práškového cukru

14 dkg másla

10 dkg ořechů (rozemletých)

Máslo necháme změknout a ze všech surovin zpracujeme těsto. Vmačkáme do formiček na ořechy, ale jen tenkou vrstvu – při pečení hodně nabude.

Pečeme asi na 200 stupňů – tak 3-5 minut a za tepla vyklepáváme o prkýnko.

Náplň

12 dkg másla

12 dkg práškového cukru

1 lžíce rumu

1 lžíce kakaa nebo kávy

Ořechy náplní slepujeme a necháme aspoň týden uležet v chladnu.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme