Vyhledávání
Vánoční menu od Lindy
Vyzkoušejte recepty, kterými o Vánocích překvapíte!Kapr na pivu podle Čiriny
– kapr
– 3 větší cibule
– 20 dkg slaniny
– 1/3 l černého piva
– 3 lžíce kečupu
– sůl, pepř
– 2 lžíce hl. mouky
– Olej
Kapra osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Poskládáme do pekáčku, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka a zalijeme černým pivem, ve kterém jsme rozmíchali kečup a nahoru poklademe nakrájenou slaninu. Pak 30 minut pečeme.
Rybí polévka podle mojí sousedky
– 2mrkve
– 1 petržel
– ¼ celeru
– máslo
– jikry a mlíčí
– hladkou mouku na jíšku
– drcený muškátový květ (já dávám muškátovýoříšek)
– sůl
Zeleninku najemno nastrouháme a orestujeme na másle. Pak přihodíme vnitřnosti (jikry a mlíčí) a opět lehce dorestujeme a osolíme.
Pak zalijeme hovězím vývarem a zahustíme jíškou z hl. mouky a másla. Přidáme špetičku muškátu.
Nakonec můžeme do hotové polévky přidat pár drobných kousků masa z usmaženého kapra (není podmínkou, ale je to fajn bonus) a parníčky! To jsou kostičky smažené housky:-)