Vánoční menu od Lindy

Vyzkoušejte recepty, kterými o Vánocích překvapíte!

Kapr na pivu podle Čiriny

–                    kapr

–                    3 větší cibule

–                    20 dkg slaniny

–                    1/3 l černého piva

–                    3 lžíce kečupu

–                    sůl, pepř

–                    2 lžíce hl. mouky

–                    Olej

Kapra osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Poskládáme do pekáčku, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka a zalijeme černým pivem, ve kterém jsme rozmíchali kečup a nahoru poklademe nakrájenou slaninu. Pak 30 minut pečeme.

 

 

Rybí polévka podle mojí sousedky

–                    2mrkve

–                    1 petržel

–                    ¼ celeru

–                    máslo

–                    jikry a mlíčí

–                    hladkou mouku na jíšku

–                    drcený muškátový květ (já dávám muškátovýoříšek)

–                    sůl

Zeleninku najemno nastrouháme a orestujeme na másle. Pak přihodíme vnitřnosti (jikry a mlíčí) a opět lehce dorestujeme a osolíme.

Pak zalijeme hovězím vývarem a zahustíme jíškou z hl. mouky a másla. Přidáme špetičku muškátu.

Nakonec můžeme do hotové polévky přidat pár drobných kousků masa z usmaženého kapra (není podmínkou, ale je to fajn bonus) a parníčky! To jsou kostičky smažené housky:-)