Voňavý jablečný koláč

15. března 2012·Večer·Redakce
Vyzkoušejte jablečný koláč od Lindy!

Obrácený jablečný koláč

 

–                    máslo

–                    lžíce skořice

–                    cukr (krystal nebo krupice)

–                    5 jablek

–                    4 vejce

–                    50 g hl. mouky

–                    lžička prášku do pečiva

–                    5 lžic mléka

Na pánvi, kterou pak můžeme šoupnout do trouby (tedy s kovovou rukojetí nebo s možností ji sundat), rozehřejeme trochu másla, nasypeme tak 2 lžíce cukru (podle toho, jak jsou jablka kyselá), lžíci skořice a nakonec položíme jablka nakrájená na plátky – samozřejmě vykrájená.

Přikryjeme poklicí a necháme tak 10 minut podusit do změknutí na mírném ohni. Také si předehřejeme troubu tak na 160 stupňů.

Mezitím si připravíme těstíčko – je tekutější.

4 žloutky, mouku, hrst cukru, prášek do pečiva, mléko.

Smícháme dohromady a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Jakmile jablíčka změknou, nalijeme nahoru těsto a už bez pokličky šoupneme do trouby. Koláč se dělá se asi tak půl hodinky – až vyběhne a je dozlatova!

Pak ho vyndáme, lehce ořízneme po stěnách a vyklopíme.

Je nádherný, měkký a nahoře jsou voňavá jablka:-)

Ať se vám povede! Dobrou chuť přeje

Linda

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme