Americký herec je podezřelý, že naplánoval útok proti sobě samému

17. února 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Americký herec Jussie Smollett čelí podezření, že sám zorganizoval útok, jehož se stal obětí koncem ledna. Na svých internetových stránkách o tom informuje televize CNN. Herec vypověděl, že proti němu u jednoho hotelu v Chicagu zaútočili dva muži, kteří na něj křičeli rasistické a homofobní nadávky, dali mu kolem krku provaz a polili ho neznámou chemikálií.

Policie dva údajné útočníky zadržela ve středu, ale v pátek je bez jakéhokoliv obvinění propustila s tím, že se v případu objevily nové důkazy.

Coby oběť nenávistně motivovaného trestného činu … Jussieho Smolletta zprávy o tom, že se s pachateli zná, rozzlobily a zdrtily,” uvedli jeho právní zástupci. “Ještě více ho ničí tvrzení, že měl podíl na útoku na sebe samotného. Nic není vzdálenější pravdě a každý, kdo tvrdí něco jiného, lže,” prohlásili.

Pětatřicetiletý Smollett se otevřeně hlásí k tomu, že je homosexuál. Od roku 2015 hraje gaye Jamala v seriálu Empire televize Fox. V dětství vystoupil například v komedii Všude dobře, doma nejlíp nebo ve snímku Šampióni.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme