ARMÁDA: Dvě ženy poprvé zvládly náročný výcvik americké jednotky rangers

18. srpna 2015·Zprávy·Redakce

Ženy se nebojí ničeho a pouštějí se i do největších výzev jak se vyrovnat mužům. Teď například dvě ženy poprvé zvládly absolvovat náročný výcvik americké zvláštní jednotky rangerů.

Do vojenské školy na základně Fort Benning v Georgii v dubnu nastoupilo 19 žen, ale pouze dvě celý kurz dokázalo dokončit. Cílem programu je zdokonalení velitelských schopností a vojáci se připravují v mimořádných podmínkách v lesích, bažinách a horách. Úkolem těchto elitních skupin je provádět zejména tajné a záchranné akce.

Součástí je test fyzické kondice, který se skládá ze 49 kliků, 59 dřepů, běhu na osm kilometrů, osmi shybů, plavání, navigace, pochodu na 19 kilometrů za tři hodiny, běhu s překážkami, čtyřdenního pohybu v horách, tří seskoků padákem, čtyř leteckých útoků vrtulníkem, přesunů v gumových člunech a 27 dní bojové hlídky. 

Rangeři se také musí naučit překonávat únavu, hlad a stres. Cvičí se 20 hodin denně, průměrná doba spánku je tři a půl hodiny. Na sobě nosí výbavu vážící od 29 do 41 kilogramů a za celý kurz na hlídkách urazí 320 kilometrů. Rangerským kurzem trvajícím 61 dní prochází až 90 procent vyšších důstojníků pěchoty. K absolutoriu se propracuje v průměru jen 40 procent uchazečů. 

Zprávy - další články

Doporučujeme