Bavorští policisté provokativně protestují bez kalhot. Nemáme uniformy, stěžují si

6. dubna 2024·Zprávy·Redakce

Bavorská policie protstuje. (Foto: YouTube DPolG-TV)

Opravdu netradiční protest uskutečnili policisté v Bavorsku. Na YouTube zveřejnili video, kde vystupují z auta bez kalhot. Chtějí tak upozornit na přetrvávající problém v podobě nedostatku uniforem. Tamní Ministerstvo vnitra se ale odkazuje na logistické problémy, které jsou způsobeny pandemií covidu a válkou na Ukrajině.

V dnešní době se může protestovat různými způsoby. Toho využili bavorští policisté, kteří se rozhodli upozornit na nedostatek některých částí uniformy. Podle předsedy německého policejního svazu Jürgena Köhnleina chybí například kalhoty, bundy, čepice.

Na záběrech vidíme, jak dva příslušníci bavorské policie vystupují z vozu a řeší, jak dlouho čekají na novou uniformu. Následně pak jdou od auta bez kalhot. Jaký dojem musejí mít noví rekruti, když jsou nuceni absolvovat výcvik v civilním oblečení, místo aby jim byla poskytnuta uniforma? ptá se předseda a dodává, že problém přetrvává už od roku 2020. Na konci pak vyzval německé Ministerstvo vnitra k nápravě situace.

Ministerstvo ale o problému podle zahraničních médií ví a v oficiálním vyjádření uvedlo, že za nedostatkem částí uniformy jsou logistické problémy vzniklé pandemií covidu a válkou na Ukrajině.  Z vyjádření je také zjevné, že i přes aktuální problémy je policie údajně schopná plně fungovat. Tak uvidíme, zda netradiční video urychlí třeba dodávku kalhot.

Zprávy - další články

Doporučujeme