Česká naděje! V semifinále Eurovize vystoupí Mikolas Josef

8. května 2018·Zprávy·Karolína Stránská

V roce 2018 nás na Eurovizi reprezentoval Mikolas Josef.

V portugalské metropoli Lisabonu se v úterý uskuteční první semifinále mezinárodní písňové soutěže Eurovize. Mezi jeho 19 účastníky je i český zástupce Mikolas Josef, který by podle sázkařských webů měl mít šanci na postup do velkého finále, naplánovaného na 12. května.

Josef přijel do Lisabonu se svou vlastní písní Lie To Me. Jeho účast ale byla ohrožena kvůli poranění páteře, jež utrpěl koncem dubna během zkoušky na soutěž. Byl sice převezen do nemocnice, nicméně o několik dní později úspěšně absolvoval další přípravnou zkoušku, i když bez akrobatických kousků. Zda je 22letý zpěvák vynechá i v semifinále, není jasné.

Písňového klání se účastní zástupci 43 národních delegací. Druhé semifinále se uskuteční 10. května. Vítěze volí televizní diváci a odborná porota. Do finále automaticky postupují zástupci pěti zemí, které nejvíce přispívají do rozpočtu pořádající organizace – Británie, Francie, Německa, Itálie a Španělska.

Největší šance na celkové vítězství má podle sázkařů pětadvacetiletá izraelská zpěvačka Netta Barzilaiová. Mikolas Josef se držel na třetím místě, než se zranil. Po poklesu na sedmé místo se ale zase vyhoupl na místo čtvrté.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme