Fotbalisté dostali v Anglii bůra! Reprezentace si připsala nejvyšší porážku

22. března 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Fotbalisté Anglie slaví první z celkových pěti gólů, které vstřelili českému týmu.

Čeští fotbalisté v úvodním utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020 utrpěli v Anglii debakl 0:5 a zaznamenali nejvyšší porážku v samostatné historii. Pod úvodní čtyři góly čtvrtého týmu loňského světového šampionátu se ve Wembley podepsal Raheem Sterling. Nejprve ve 24. minutě otevřel skóre, v závěru první půle vybojoval penaltu, z níž zvýšil Harry Kane, a v 62. a 68. minutě zkompletoval hattrick. V závěru si dal vlastní gól Tomáš Kalas.Fotbalisté prohráli v Anglii 0:5 a připsali si nejvyšší porážku

Národní tým potřetí během necelého roku podlehl o čtyři a více gólů. V červnu prohrál s Austrálií 0:4 a v září v Rusku 1:5, což stálo místo trenéra Karla Jarolíma. Pod jeho nástupcem Jaroslavem Šilhavým utrpělo mužstvo druhou porážku. Na podzim s ním reprezentanti vyhráli tři ze čtyř zápasů.

V úterý národní tým přivítá v přípravě v pražském Edenu Brazílii a v kvalifikaci ho čeká další zápas 7. června doma proti Bulharsku. Zbylými soupeři ve skupině jsou Černá Hora a Kosovo. Na šampionát, který bude poprvé hostit 12 zemí, postoupí první dva celky.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme