Frekvence 1: Prezident Zeman má výhrady ke kandidátovi na ministra zahraničí Lipavskému! Zvažuje, zda se s ním vůbec sejde

17. listopadu 2021·Zprávy·Luboš Procházka

Prezident Miloš Zeman dnes při setkání s šéfem ODS a kandidátem na premiéra Petrem Fialou podle informací Frekvence 1 vyjádřil výhrady ke kandidátovi na ministra zahraničí za Piráty Janu Lipavskému. Vyplývá to z informací dvou důvěryhodných zdrojů stanice.

Podle nich prezident své výhrady netajil již několik dní a dnes je Fialovi na schůzce v ÚVN sdělil. “Prezident zatím neví, zda se s Janem Lipavským, stejně jako s ostatními kandidáty na ministry, v závěru listopadu na zámku v Lánech sejde. Není to zatím jasné,” dodal zdroj.

Prezident Miloš Zeman dnes Petra Fialu informoval, že by měl být jmenován do funkce předsedy vlády v pátek 26. listopadu na zámku v Lánech. Poté se chce prezident zhruba v deseti dnech setkat se všemi kandidáty na ministry, následně by mohla být jmenována vláda jako celek, řekl Fiala. Předpokládá, že by tomu tak mohlo být do tří týdnů.

K jednomu z kandidátů na ministra má podle něj prezident výhrady. Jméno Fiala nechtěl novinářům sdělit. Není prý připraven uvažovat o náhradníkovi, seznam členů vlády je podle šéfa ODS kvalitní.

Situaci pro vás dál na Frekvenci 1 sledujeme!

Zprávy - další články

Doporučujeme