Kdy a kde bude poslední rozloučení s Mekym Žbirkou?

13. listopadu 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Miro Žbirka. (Foto: Frekvence 1)

Rodina Mira Žbirky prozradila, kde a kdy bude pro pozvané možné se naposledy se slovenským zpěvákem rozloučit. Pohřeb proběhne v pátek 19. listopadu ve strašnické krematoriu. Jeho fanoušci budou moct obřad sledovat živě na facebooku. Informaci přinesla ČTK.

Kdyby to bylo možné, rodina by jistě ráda umožnila každému jeho fanouškovi, aby se s Mekym přišel rozloučit. Bohužel opatření spojené s pandemií takový obřad neumožňuje, a tak budou moci všichni přijít alespoň na prostranství před strašnické krematorium.

Zde bude k dispozici kondolenční kniha a obrazovky, na které bude pohřeb probíhat v živém přenosu. Zároveň bude celý proces obřadu k dispozici na facebooku a na Slovensku ho bude vysílat televize Markíza. Obřad proběhne v pátek příští týden 19. listopadu. Někteří jeho slovenští příznivci jsou volbou místa překvapeni, jelikož očekávali, že se pohřeb Mekyho Žbirky uskuteční na Slovensku.

Ačkoliv již několik desítek let žil s rodinou v Praze, je stále Slovák jak Brno. Stále je slovenskou národní ikonou a získal i nejvyšší slovenské státní vyznamenání Pribinův kříž. Kondolenční kniha však bude umístěna i na jeho rodném území, a to na Velvyslanectví Slovenské republiky v Pelléově ulici.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme