Nela popsala děsivý zážitek, kdy ji psychopat Meindl znásilňoval a týral. Z jejích slov vám naskočí husí kůže

12. srpna 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto. (Foto: Shutterstock)

Před čtyřmi lety si Nela Moravcová prošla doslova peklem, když ji Jiří Meindl dvě hodiny v kuse znásilňoval, mučil a trýznil u ní v bytě. Před necelými dvěma lety ji posttraumatický stres dohnal až k pokusu o sebevraždu, kterou přežila jen zázrakem. Dnes by chtěla napsat knihu, která by mohla pomoci ostatním, kteří se nacházejí ve stejné, či podobné situaci. Veřejnost prosí o pomoc, aby mohla mít znovu radost k životu.

To, co má třicetiletá Nela Moravcová za sebou, by nechtěl zažít nikdo z nás ani v tom nejhorším snu. Před čtyřmi lety ji u ní v bytě brutálně znásilnil Jiří Meindl, který si za tento hrůzný čin odsedí dvacet let. Meindl už má s pobytem ve vězení zkušenosti. V minulosti byl odsouzen na čtyři roky za znásilnění dívky, kterou si vyhlídl ve vlaku a také za napadení majitele restaurace.

Nela Jiřího znala. Zazvonil na ni, že jí jde vrátit peníze. Neměla důvod mu nevěřit, a tak otevřela. V tu chvíli se jí život obrátil o sto osmdesát stupňů. Meindl jí přiložil ke krku dvaceti centimetrový nůž a řekl jí, že si chce pouze popovídat. Nela však věděla, co bude následovat. V tu chvíli začal její boj o život.

V době, kdy mě znásilňoval pěstí do obou intimních otvorů, kde jsem měla i řezné rány nožem, kdy mě mlátil a škrtil hlava nehlava, tak jsem si stále opakovala: Nelo, ještě ne. Ještě nemůžeš odejít, ještě si nesplnila vše, co potřebuješ,“ popisuje detailně hrůzné zážitky.

Policie později řekla, že díky tomu, že tak statečně po celou dobu bojovala, je stále naživu. Právě ta ukončila tohle dlouho trvající peklo, když vtrhla do bytu a dívku zachránila. Meindl se k činu na místě přiznal a přesto, že chtěl ještě vyskočit z okna, policie ho zadržela. Nela byla převezena na ARO. Když se podruhé probudila z umělého spánku, napsala rodině na papírek: „Zůstaňte silní.

Důležité pro mě bylo se přes ten stres dostat a žít dále svůj život. Chvíli to vypadalo, že mám vyhráno, ale posttraumatický stres mě dohnal,“ vypráví Nela. V prosinci roku 2019 se pokusila o sebevraždu. Stres ji dohnal až ke skoku ze čtvrtého patra. „Nevěděla jsem, co jiného mám dělat, komu se svěřit, jak si pomoci, i když jsem se snažila a dělala jsem pro to úplně všechno“, říká Nela. Doktoři tvrdili, že Nela nepřežije ani první operaci. Ona ji však přežila. A potom i druhou a třetí…

Sama přiznává, že si uvědomuje, že tento čin byla chyba, ale že si zkrátka nemohla pomoct. Nyní se rozhodla, že o svém příběhu napíše knihu, která by mohla pomoci lidem, kteří jsou v podobné nebo stejné situaci jako ona. Chce zkrátka začít žít opět svůj život.

K tomu však bude potřebovat pomoc veřejnosti. Pád z okna ji totiž připoutal na invalidní vozík a Nela nemá dostatečné finanční prostředky k tomu, aby takto mohla žít plnohodnotný život. Přála by si skrze Donio.cz vybrat peníze na pronájem bezbariérového bytu a jeho vybavení. „Takový, jaký jsem chtěla vždy mít. Světlý, minimalistický, s uměním od svých kamarádů na zdech, se stropem v ložnici vymalovaným jako nebe. S možností výtahu. S dostatkem místa, abych za pár let na svět mohla přivést miminko,“ popisuje Nela svůj sen.

Finančně můžete Nelu podpořit zde: https://www.donio.cz/widget/1991

 

Zprávy - další články

Doporučujeme