NHL bude po sedmi letech bez Jágra, rekord v zápasech nepřekoná

2. října 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Hokejový útočník Jaromír Jágr už další mety v historických statistikách NHL v nadcházející sezoně nepřekoná. Po sedmi letech od návratu do nejlepší ligy světa po tříletém působení v ruském Omsku se bude hrát v zámoří bez českého fenoména. Šestačtyřicetiletý Jágr se už na konci ledna přesunul při problémech se zraněným kolenem z Calgary do prvoligového Kladna.

V minulé sezoně se mu nepodařilo překonat historicky rekord Gordieho Howea v počtu zápasů v NHL, který měl po loňském podpisu roční smlouvy s Calgary šanci pokořit. Potřeboval ve své 24. sezoně v nejlepší lize světa 56 utkání, ale sehrál za Flames vinou zranění třísel a pak především pravého kolena jen 22 duelů. Jeho bilance se zastavila na 1733 startech a je třetí za Howem (1767) a Markem Messierem (1756).

Jágr za Calgary nasbíral sedm bodů za gól a šest asistencí a na pozici druhého nejproduktivnějšího hráče historie NHL má na kontě v barvách Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey, Floridy a Calgary 1921 bodů za 766 branek a 1155 asistencí.

Před ním je jen nedostižný Wayne Gretzky s 2857 body za 894 branek a 1963 přihrávek z 1487 zápasů. V pořadí střelců je Jágr třetí a na druhého Howea ztrácí 35 gólů. Mezi nahrávači patří Jágrovi páté místo, za čtvrtým Rayem Bourquem zaostává o 14 přihrávek.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme