Policie zahájila trestní stíhání Jiřího Vondráčka! Je podezřelý, že chtěl úmyslně poškodit svoji sestru Helenu Vondráčkovou

10. prosince 2022·Zprávy·Luboš Procházka

Středočeská policie zahájila podle informací rádia Frekvence 1 trestní stíhání muzikanta Jiřího Vondráčka. Je podezřelý, že chtěl úmyslně poškodit svoji sestru Helenu Vondráčkovou. Kriminalisté ho obvinili z trestného činu poškození věřitele, potvrdil stanici policejní zdroj.

Vondráček měl podle policejního zdroje navést svého známého – aktivistu Jana Šinágla – aby formou dobrovolné dražby vyvedl svůj majetek a tím zmařil zaplacení odškodného Heleně Vondráčkové a dalším členům její rodiny za dlouhodobé veřejné pomluvy. Dalšího známého, Miloše Horu, měl pak Vondráček navést k tomu, aby tuto dražbu připravil a zrealizoval. Na zapojení Jiřího Vondráčka do trestné činnosti měl přitom upozornit sám aktivista Šinágl.

“Policie České republiky není oprávněna sdělovat jakékoliv informace či údaje týkající se konkrétních osob,” řekla rádiu Frekvence 1 na přímý dotaz k zahájení trestního stíhání Jiřího Vondráčka mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová. Sám Jiří Vondráček se do teď k obvinění nevyjádřil.

“Je nám z toho smutno. Nikdy jsme nečekali, že ve své nenávisti, protože nebylo po jeho vůli, je schopen zajít až takto daleko. Spojit se s takovým člověkem, jako je Jan Šinágl, asi nejprolhanější člověk u nás, který se prokazuje vlastnoručně vyrobeným novinářským průkazem a bez vzdělání se nechává titulovat jako politolog a do státních orgánů, jako jsou Senát nebo Rada ČT, se chodí zdarma najíst, je jen ukázka jeho charakteru. Je to bohužel smutek a stydíme se za jeho chování,” napsali na adresu Vondráčka jeho sestra Helena a její manžel Martin Michal.

Zprávy - další články

Doporučujeme