Portugalská policie hledá tělíčko Madeleine McCann ve vodní nádrži. Podezřelý pedofil místo označil za “malý ráj”

24. května 2023·Zprávy·Redakce

Pátrání po Madeleine McCann. (Foto: Profimedia)

Portugalská policie v úterý obnovila pátrání po britské dívce Madeleine McCann, která v roce 2007 zmizela během dovolené s rodiči na jihu země. Policie tak učinila na žádost německých úřadů a asistuje jí britská policie. Oblast, kde byla holčička před 16 lety naposledy spatřená, prohledává několik desítek policistů. Policisté prohledávají okolí nádrže Arade. Tam se mimo jiné vyskytoval i Němec Christian Brückner, který je od roku 2020 hlavním podezřelým v případu. S informací přišel deník Daily Mail.

Policisté prohledávají okolí nádrže Arade. Tam se mimo jiné vyskytoval i Němec Christian Brückner, který je od roku 2020 hlavním podezřelým v případu a místo dokonce označil za svůj “malý ráj”. Brückner, který si v současnosti odpykává trest ve vězení za znásilnění, kterého se dopustil v Portugalsku v roce 2005, to ale odmítá.

 

Portugalská policie uvedla, že pátrání po dívce obnovila na základě žádosti z Německa. Státní zastupitelství v německém Braunschweigu vydalo prohlášení, ve kterém potvrdilo, že se v Portugalsku odehrává vyšetřování kriminální policie, které je “součástí vyšetřování případu Madeleine McCannové”. Další informace však z taktických důvodů německé úřady neposkytly.

Zmizení je už přes 15 let zahaleno tajemstvím

Malá Madeleine McCannová zmizela na začátku května roku 2007 z pokoje v turistickém komplexu, kde spala se svými sourozenci. Rodiče se během večera od pokoje vzdálili a šli na večeři s přáteli. Tvrdí však, že chodili své děti během večera pravidelně kontrolovat. Když si všimli, že dcera chybí, zalarmovali policii.

Za posledních 17 let policie sledovala více vyšetřovacích tezí, jednu dobu byli podezřelými i sami rodiče dívky. Ti ale nebyli nikdy oficiálně obviněni. Od roku 2020 úřady vyšetřují Němce Brücknera.

Zprávy - další články

Doporučujeme