Seniora považovali za mrtvého. Ten se při nakládání do pohřebního vozu probudil

8. května 2022·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Opravdu hrůzný zážitek má za sebou muž z domova pro seniory v Šanghaji. Pracovníci ho označili za mrtvého a jeho tělo uložili do pytle na mrtvoly. Své pochybení si uvědomili až v moment, kdy se muž začal v pytli hýbat při nakládání do pohřebního vozu. Informoval o tom The Guardian.

V Číně nadále řádí koronavirus. Při smrti jsou stále ostatky umísťovány do pytlů na mrtvoly, starají se o ně lidé v ochraných oblecích a převáží je za velmi přísných opatřeních.

Bohužel v neděli došlo k velkému omylu v jednom ze šanghajských pečovatelských domů. Jeden z klientů byl prohlášen personálem za mrtvého. Tělo mrtvoly tak zabalili do pytle a pracovníci pohřební služby ho už nakládali do vozu, když najednou se tělo ve vaku pohnulo. Proto se rozhodli do vaku podívat.

“Živý! Viděli jste to? Živý,” volal jeden z vyděšených zaměstnanců. “Už ho znovu nezakrývejte,” dodal další. Následně se otočili a muže převezli zpátky do budovy.

Celý incident někdo natočil na video, které se teď šíří sociálními sítěmi jako lavina. Úřady později potvrdily, že šest zaměstnanců je aktuálně vyšetřováno za mylné konstatování úmrtí. Naopak pohřební ústav své zaměstnance odměnil částkou 18 000 korun za to, že byli pozorní a muže zachránili.

Zprávy - další články

Doporučujeme