Učitel chtěl uchránit studenty před covidem. Nechal protékat v bazénu vodu, teď musí škole uhradit gigantický účet

5. května 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Tak takový bizár se může stát jen v Asii. Učitel si myslel, že když nechá proudit nonstop vodu do bazénu, ochrání tak své studenty před covidem-19. To byla samozřejmě mylná představa a vedení se nestačilo divit, když jim přišel účet za vodu. Kohoutek byl puštěný od června do září a škola musí zaplatit neuvěřitelných 3,5 milionů jenů, což je v přepočtu 610 tisíc korun. Informoval o tom server Hindustan Times.

Učitel měl podle serveru na starosti údržbu bazénu. Jednoho dne se rozhodl, že do něj nechá neustále proudit vodu v domnění, že tak zabraní šíření infekce koronaviru mezi studenty. Jenže kvalitu vody udržuje v bazénu chlór a filtrace.

Učitel měl mylnou představu, že nákaze zabrání neustálé proudění čisté vody,” uvedl agentuře AFP předseda vzdělávací rady Akira Kojiri. Občas se stalo, že si protékajícího kohoutku někdo ze zaměstnanců všiml, tak ho zastavil. Bohužel učitel pokaždé šel a opět vodu pustil.

Důsledkem toho je opravdu vysoký účet za vodu. Škola má uhradit v přepočtu 610 000 korun a polovinu požaduje právě po učiteli. Podle školní rady bazénem proteklo celkem 40 000 hektolitrů vody, což by na naplnění bazénu stačilo jedenáctkrát.

Co na to Jan Kraus?

Koktejl - další články

Doporučujeme