Soud poslal komplice vraha manželů z Ústecka konečně za mříže: Odsedí si 10 let

24. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Policisté vyšetřují od rána vraždu v chatové oblasti u Střížovic na Ústecku. Vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie Martin Charvát potvrdil, že na místě činu byli tři mrtví. Vzadu je dům, kde k zločinu došlo. Zdroj: ČTK

Ústecký krajský soud ve středu poslal komplice vraha manželů ze Střížovic na Ústecku na deset let do vězení za pokus o loupež a za porušování osobní svobody. Vrah rodičů, který znásilnil jejich dvě nezletilé dcery, se po činu zastřelil.

Tragédie se stala začátkem ledna v chatové oblasti ve Střížovicích. Rodinu kolem 22:00 napadli dva útočníci, kteří se vloupali do jejich domova. Čtyřiapadesátiletý Jaroslav Topinka podle obžaloby pomáhal vrahovi Miroslavu Benákovi svazovat oběti. Topinka řekl, že poté objekt opustil.

Motiv jeho činu byl podle znalců čistě zištný, vrah mu za pomoc slíbil půl milionu korun. Ženu vrah ubil, otce uškrtil, dvě nezletilé dívky znásilnil a syna omráčil, uvedli znalci. Při vstupu do domu vrah zastřelil psa.

Státní zástupce navrhoval pro Topinku trest deset až 11 let. Podle obhájce by byl dostačující trest odnětí svobody na pět až šest let s ohledem na to, že se Topinka přiznal, sám se přihlásil na policii a svého činu litoval.

Oba muži měli do budovy vstoupit s úmyslem ukrást otci rodiny 8 milionů korun, o kterých se domnívali, že je má v domě ukryté. Později vyšlo najevo, že muž nikdy tyto peníze neměl.

Zprávy - další články

Doporučujeme