Státní vyznamenání dostane i Jiří Krampol: Připadám si důležitě, žertuje

24. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Archiv Frekvence 1

Vedle Michala Davida a Radka Štěpánka už je potvrzená další osobnost, která 28. října na Pražském hradě převezme z rukou prezidenta Zemana státní vyznamenání. Je jí Jiří Krampol (80), kterému se letos ocenění jen hrnou. Herec a moderátor už si na ně prý musel udělat místo ve vitrínce. 

Jiří Krampol informaci potvrdil serveru Expres. A podle svého vyjádření se na ocenění, předané na oslavách 100 let vzniku republiky, náležitě těší. Pořídit si měl již zcela nový oblek, aby mu to na Hradě slušelo.

“Připadám si důležitě, jak letos získávám jednu cenu za druhou. Již mám doma Cenu Vlasty Buriana, Františka Filipovského, Seniora roku a nyní dostanu státní vyznamenání. Teď se budu vytahovat. Už jsem pro něj doma ve vitríně udělal místo,” uvedl pro Expres.

Manželku Hanku však nechá doma. Ta má totiž nemocnou nohu a musí teď chodit o berlích. Místo ní Krampola doprovodí jeho manažer Miloš Schmiedberger. Herec a moderátor rovněž připustil, že očekává, že někteří lidé nemusí s vyznamenáním pro něj souhlasit. Starosti si z toho ale prý nedělá. Z pocty má radost a nemíní se přidávat ani k těm, kteří ho z rukou Miloše Zemana odmítli.

“Je to státní vyznamenání, které předává prezident republiky. Pokud proti němu někdo má antipatie, tak ať si to řeší někde jinde. Je to státní vyznamenání ke 100 letům výročí vzniku republiky a já budu dělat, že ho nechci? Proč? Že to nějaký zamindrákovaný kretén nechce, protože mu to nedají, tak za to nemůžu. Herci a lidi, kteří se pohybují kolem divadla, by se podle mě do politiky plést neměli,” uvedl Krampol.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme