Státní zastupitelství potvrdilo zahájení trestního stíhání bratra Heleny Vondráčkové Jiřího. Je podezřelý, že chtěl úmyslně poškodit svoji sestru

23. prosince 2022·Zprávy·Luboš Procházka

Okresní státní zastupitelství v Kolíně dnes potvrdilo zahájení trestního stíhání muzikanta Jiřího Vondráčka, bratra zpěvačky Heleny Vondráčkové, o kterém už před několika dny informovalo rádio Frekvence 1.

“Mohu potvrdit informace uvedené ve Vašem dotazu. S ohledem na aktuální stádium vyšetřování a neveřejnost přípravného řízení trestního, nebudou žádné další informace v této souvislosti ze strany Okresního státního zastupitelství v Kolíně poskytovány,” stojí v tiskovém prohlášení kolínského zastupitelství.

Vondráček měl navést svého známého – aktivistu Jana Šinágla – aby formou dobrovolné dražby vyvedl svůj majetek a tím zmařil zaplacení odškodného Heleně Vondráčkové a dalším členům její rodiny za dlouhodobé veřejné pomluvy. Dalšího známého, Miloše Horu, měl pak Vondráček navést k tomu, aby tuto dražbu připravil a zrealizoval. Na zapojení muzikanta do trestné činnosti měl přitom upozornit sám aktivista Šinágl. Vondráček do této chvíle na náš dotaz nereagoval.

“Je nám z toho smutno. Nikdy jsme nečekali, že ve své nenávisti, protože nebylo po jeho vůli, je schopen zajít až takto daleko. Spojit se s takovým člověkem, jako je Jan Šinágl, asi nejprolhanější člověk u nás, který se prokazuje vlastnoručně vyrobeným novinářským průkazem a bez vzdělání se nechává titulovat jako politolog a do státních orgánů, jako jsou Senát nebo Rada ČT, se chodí zdarma najíst, je jen ukázka jeho charakteru. Je to bohužel smutek a stydíme se za jeho chování,” napsali na adresu Vondráčka jeho sestra Helena a její manžel Martin Michal.

Zprávy - další články

Doporučujeme