Ve věku 85 let zemřela mladší sestra Jacqueline Kennedyové

17. února 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Ve věku 85 let zemřela v pátek doma v New Yorku Lee Radziwillová, mladší sestra někdejší americké první dámy Jacqueline Kennedyové Onassisové. Informovala o tom americká média s odvoláním na dceru Radziwillové.

Radziwillová, která se narodila v roce 1933 jako Caroline Lee Bouvierová, patřila k americké společenské smetánce. Mezi své přátele řadila malíře Andyho Warhola nebo spisovatele Trumana Capoteho. Neúspěšně se snažila stát herečkou a navrhovala interiéry domů pro zámožné lidi. Platila za módní ikonu, často se objevovala na seznamech nejlépe oblékaných lidí. V roce 2008 získala nejvyšší francouzské vyznamenání, Řád čestné legie za humanitární činnost.

Radziwillová byla třikrát vdaná. Příjmení převzala po svém druhém manželovi, polském diplomatovi s aristokratovi Stanislawu Albrechtu Radziwillovi.

Britská BBC v neděli na svých internetových stránkách napsala, že se o Radziwillové říkalo, že má blízký vztah se svou sestrou Jacqueline, ale zároveň prý mezi nimi panovala sourozenecká rivalita. V roce 2016 časopisu Vanity Fair řekla, že mít za švagra amerického prezidenta bylo omezující. “Bylo tolik věcí, které jsem nemohla dělat,” vzpomínala a dodala, že po tragické smrti prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho v roce 1963 se cítila svobodná.

Jacqueline Kennedyová Onassisová zemřela v roce 1994.

Zprávy - další články

Doporučujeme