Zvíře není věc! Na Brněnsku pátrají po brutálnímu tyranovi kotěte

12. ledna 2024·Zprávy·Redakce

Kotě Jiřinka. (Foto: facebook Charitativní kočičí spolek Kryšpín)

Odporného činu se dopustil neznámý pachatel na Brněnsku. Ten brutálně ublížil malému bezbrannému kotěti. Naštěstí jej našli dobří lidé a díky Kočičímu domu u Jiřinky je zvíře již v dobrých rukou a léčí se. S informací přišel Charitativní kočičí spolek Kryšpín na facebooku.

Na začátku ledna objevila zraněnou Jiřinku v Brně v části Starý Lískovec pětiletá holčička. Maminka dívky neváhala a nález zuboženého zvířete okamžitě nahlásila. Azyl mu následně poskytla paní Jiřinka Skoumalová, která se postara i o poskytnutí první pomoci a odvezla kotě na veterinu. Nyní je zvíře hospitalizované na Veterinární klinice Letovice, kde si ho jeho ošetřující berou na noc domů, aby nebylo samo a mělo potřebnou lásku.

Nevím, čím vším si tato malá kočičí holčička musela projít, ale nic pěkného to nebylo. Uzlíček plný bolestí, zlomený ocásek, který již odumírá, dehydratovaná, hladová, kost a kůže, sotva dýchá. Všechny polštářky na tlapkách měla spálené, na srsti zbytky vosku… je vidno, že si užila své,” informovala o stavu zvířete Skoumalová, která provozuje útulek Kočičí dům u Jiřinky. Podle vyjídření ošetřující lékařky je ze zranění zjevné, že zvíře někdo týral.

Z posledních informací, které jsou známé, víme, že zlomený ocásek bude muset být kotěti amputován. Jiřinka je ale velká bojovnice, papá, mazlí se, je zkrátka skvělá, uvedli pracovníci Spolku na facebooku.

Spolek prosí veřejnost o pomoc s dopadením pachatele

Poraněné a zubožené koťátko se našlo ve Brně-Starém Lískovci u tramvajové zastávky Dunajská směr z města, v blízkosti zdejšího dopravního hřiště. “Hledáme svědky, kteří by nám pomohli identifikovat pachatele,” uvedl Charitativní spolek Kryšpín a rozhodl se za informace vedoucí k dopadení pachatele vypsat odměnu 37 tisíc korun.

Podali jsme trestní oznámení na neznámého pachatele na Městském ředitelství Policie Brno a máme z výslechu velmi dobrý pocit. Paní komisařka jevila o případ velký zájem, hned plánovala, co vše se udělá, byla skvělá! Moc děkujeme a držíme tlapky!stojí dál v příspěvku na facebooku.

Za týrání zvířete surovým způsobem hrozí pachateli trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, zákazem činnosti. “Pokud se prokáže týrání zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, nebo způsobí-li pachatel svým jednáním zvířeti trvalé následky (např. amputace ocásku pozn. red.) či smrt, pohybujeme se v trestní sazbě dva roky až šest let,” uvedla advokátka Spolku.

a

Zprávy - další články

Doporučujeme