Nemoc si nevybírá. Usměvavá dcera Romana Šebrleho musí bojovat s vážnou chorobou

4. října 2023·Celebrity·Redakce

Roman Šebrle s dětmi (Zdroj: Profimedia)

Každý rodič si přeje jediné - aby byl jeho potomek zdravý, šťastný a spokojený. To první se ale atletovi a moderátorovi Romanu Šebrlemu splní jen částečně. Jeho dcera Kateřina totiž bojuje celý život s vážnou nemocí.

Kateřina Šebrlová podědila po svých rodičích pohybové nadání. Aby také ne, když její tatínek byl v době aktivní sportovní kariéry jeden z nejlepších atletů Česka. Kateřina hraje fotbal za Slávii a pod dohledem maminky Evy, která je bývalá běžkyně, se věnovala i atletice. Fotbal za Duklu hraje i její bratr Štěpán.

Jenže na rozdíl od Štěpána, musí Katka bojovat od dětství s komplikovanou nemocí. Od pěti let má cukrovku. Pamatuju si, jak jsem sedla na kolo a za chvíli už nemohla. Byla jsem unavenější a unavenější a pořád jsem měla žízeň. Co se dá dělat, člověk se s tím musí naučit žít. Je potřeba se hlídat, ale zase to není tak, že bych se musela brutálně omezovat. Jsou i horší nemoci,“ říká otevřeně mladá dívka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený šebrlová kočička🪄 (@sebrlovakaterina)

I když je cukrovka boj na celý život, studentka druhého ročníku Bezpečnostní právní akademie se z toho nehroutí. Škola ji baví, takže když se nestane profesionální sportovkyní, bude z ní policistka. „Líbí se mi, že je akční. Nesedíme jen v lavici, máme judo, karate… Od třeťáku mě čeká praxe, na tu se těším,“usmívá se Kateřina, která tak nechává svou budoucnost otevřenou.

Celebrity - další články

Doporučujeme