6 zásadních změn, které přináší JARO. Ukliďte si v šatníku i v duši!

21. března 2017·Články·Redakce

Po zimě je tu konečně jaro! Už jen to slovo v nás evokuje sluníčko, energii a lepší náladu. Nejde ale jen o teplo, světlo a rozkvetlou přírodu. I naše tělo na něj reaguje. Jaké změny nastanou?

#1 Chřipka

S oteplením se rozšiřují cévy a krev proudí k povrchu těla rychleji. Proto je snadnější nastydnout. Pozor tedy na zdánlivé teplo, oblečení raději vrstvete – je lepší sundat si svetr než snášet chlad a posléze být nemocní.

#2 Závod s časem vyhrává – pampeliška

Smetánku lékařskou v trávě pravděpodobně objevíme nejdříve. Počkejte, až se vaše zahrada celá zahalí do žluté – a pak si připravte zázračný pampeliškový med! Je totiž lékem na všechny chřipkové projevy – kašel, rýmu i bolest v krku.

#3 Vstávat a cvičit

Veverky, medvědi, ježci, netopýři – je čas probudit tělo a začít si užívat bdění! Zimní spánek je definitivně pryč.

#4 Rostou jako houby po dešti

Máte pocit, že vám děti rostou před očima? Nezdá se vám to. Na jaře totiž trávíme více času venku, děti mají více pohybu a jsou vystaveny sluníčku, které jim dodává vitamin D. A proto rostou rychleji než v jiných obdobích roku.

#5 Jarní deprese

Pokud jste citlivější, pocítíte změnu v podobě nervozity, ztráty nálady, nechutenství, bolesti svalů, nekvalitní spánek. Mění se čas, tělo si zvyká a energetické rezervy po zimě nejsou velké. Je důležité dodržovat pitný režim, dbát na přísun ovoce, zeleniny a vyhledávat pobyt na sluníčku.

#6 Detox nejen šatníku

Nastává nové období. Měníme oblečení, boty, odkládáme rukavice, šály. Šatník je barevnější, lehčí. Je potřeba ho připravit na jaro! S tím souvisí i úklid domácnosti. Jarní výzdoba má zelenou. Doslova. Také v kuchyni cítíme změny – odlehčenější strava po zimních hutných polévkách a jídlech na zahřátí. Více nás láká dát si čerstvé ovoce a zeleninu než zavařené okurky a kompoty. Lidé na jaře často mění účes, objevují se nové trendy v líčení. Je jaro a všechno má tendenci být jiné – prozářené a radostnější.

Články - další články

Doporučujeme