Autorka Přátel se veřejně omluvila. Dneska bych je udělala jinak, přiznala

10. června 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: ČSFD

Spoluautorka legendárního seriálu Přátelé Marta Kauffman veřejně přiznala, že kdyby sitcom natáčela dnes, hodně věcí by udělala jinak. Velkou chybou podle ní bylo zejména obsadit do hlavních rolí šest mladých bělochů. 

Když autorka a producentka Marta Kauffman vystoupila v diskuzním panelu na televizním festivalu ATX 2020, překvapila mnohé přítomné nečekanou omluvou.

Kauffman, která se vedle Davida Cranea autorkou seriálu Přátelé, dnes na svém nejslavnějším díle vidí řadu chyb. “Přála bych si, abych tehdy věděla, co vím dnes. Některé věci bych udělala úplně jinak,” uvedla podle serveru Deadline před publikem, když zadržovala slzy.

“Vždycky jsme v naší společnosti povzbuzovali rozmanité lidi, ale já jsem neudělala dost. Dokážu teď myslet jenom na to, co můžu udělat jinak. Jak můžu udělat seriál novým způsobem? To je něco, co bych si přála, abych věděla na začátku své kariéry,” prohlásila Kauffman.

K faktu, že jsou všichni hlavní představitelé heterosexuální běloši, ačkoli skupina přátel žila v multikulturním New Yorku, se v minulosti vyjádřili také představitelé Rosse a Pheobe David Schwimmer a Lisa Kudrow.

“Byl jsem si naprosto vědomý toho nedostatku rozmanitosti. Jedna z mých prvním partnerek v seriálu byla asijská Američanka a později jsem randil s Afroameričankou. To jsem prosadil záměrně,” uvedl Schwimmer v rozhovoru před pár měsíci.

Články - další články

Doporučujeme