Bizár z hororu? Takhle by vypadalo dokonalé lidské tělo!

15. června 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Alice Roberts Twitter

Během několika let evoluce se člověk naučil chodit po dvou a zvětšil se mu mozek. Zatímco se naše lebka zvětšila, zmenšila se nám pánev. Důsledkem zmenšení pánve jsou velké bolesti při porodu. Co všechno by se muselo u člověka změnit, aby jeho tělo bylo opravdu dokonalé a praktické?

Profesorka anatomie Alice Roberts se rozhodla prozkoumat možnosti, jak by vypadalo dokonalé lidské tělo. V rámci televizního programu na BBC4 s názvem Can Science Make Me Perfect? (Dokáže mě věda udělat perfektní?) se zaměřila na možnosti, jak by šlo lidské tělo co nejlépe vylepšit.

Můj model je inspirován psy, kočkami, hlavonožci, rybami, labutěmi a šimpanzi, proto má lepší srdce s více tepnami než má člověk, účinnější plíce, oči bez slepých úhlů, uši více reagující na zvuk, zdatnější nohy a ještěří kůži, která chrání lidské tělo před zářením,” uvedla profesorka pro Daily Mail.

V televizním programu profesorka Roberts a tým z londýnského muzea vědy a techniky vytvořili 3D model za pomocí zvířecích částí těla, které implementovali do unikátního modelu supertěla. Model má například netopýří uši nebo klokaní vak.

Abych se přiznala, moc se mi nelíbí ptačí nohy. Jakožto matka dvou dětí jsem však velká fanynka klokaního vaku,” dodala Roberts.

Články - další články

Doporučujeme