Česko se rozloučilo se zpěvačkou Yvonne Přenosilovou (†76). Dorazil syn Max z Německa i přátelé ze šoubyznysu

14. září 2023·Celebrity·Redakce

Yvonne Přenosilová (Zdroj: Profimedia)

Ve čtvrtek se Česká republika rozloučila se zpěvačkou Yvonne Přenosilovou (†76). Na obřadě na Novém židovském hřbitově v Praze 3 ji na její poslední cestě doprovodila nejen rodina, ale i řada slavných osobností.

Obřad začal po 14 hodině a se zpěvačkou se přišla rozloučit nejen její rodina, ale i kolegové z branže. Dorazil tak třeba Milan Drobný, Václav Neckář, Dalibor Janda, Monika Absolonová, Karel Šíp, Pavlína Filipovská či Saskie Burešová. A dorazil i syn Maximilian von Schuckmann, kterého měla Přenosilová s německým exmanželem.

Obřad vedl zemský rabín Karol Sidon a prvních 15 minut patřila jen rodině. Po 12 minutách se dveře síně otevřeli, vyšel rabín, za ním Max s partnerkou a další pozůstalí. Na povozu pak vyjela rakev pokrytá černým suknem s židovskou hvězdou s ostatky zpěvačky a vydali se všichni k hrobu.

Monika Absolonová (Zdroj: Profimedia)

Saskia Burešová a Václav Neckář (Zdroj: Profimedia)

Ten také jako první vhodil do hrobu první vrstvu hlíny, pak jej následovali další smuteční hosté a rodina. Zpěvačka bude na židovském hřbitově uložena vedle prominentních jmen, jako jsou Ota Pavel, Franz Kafka nebo Arnošt Lustig. Tento hřbitov nebyl příbuznými vybrán náhodou. Zpěvačka se narodila na pražské Libni, ale část života strávila právě na Žižkově.

Bratislavský rabín Miša Kapustin také vysvětlil, proč byl pohřeb zpěvačky tak brzo. “Povinností nejbližších příbuzných je pochovat zemřelého co nejdřív. Zároveň ale musí tělo připravit, například musí být pečlivě umyté, což má na starost takzvané pohřební bratrstvo – chevra kadiša. Při samém pohřbu pak musí být tělo úplně zakryté. Přes něj, nebo přes jednoduchou rakev, se proto přehazuje speciální plachta,” dodal.

Celebrity - další články

Doporučujeme