Harry a Meghan se zbavují svatebních darů. Jejich hodnota je přes 200 miliónů!

1. června 2018·Celebrity·Lukáš Vaněk

Zdroj: Instagram

Od svatby prince Harryho a americké herečky Meghan Markle je to takřka 14 dní. Nyní nastal čas, aby se vévoda a vévodkyně ze Sussexu zbavili některých svatebních darů, jejichž hodnota je v přepočtu přes 200 miliónů korun.

Není to však kvůli tomu, že by se princi Harrymu a jeho choti svatební dary nelíbily, ale důvodem je především protokol, kterým se královská rodina řídí. “Dárky nabízené soukromými osobami žijícími ve Velké Británii, které člen královské rodiny osobně nezná, by měly být odmítnuty, pokud jsou obavy o vlastnictví či motivech samotného dárce,” stojí v oficiálním prohlášení Kensingtonského paláce.

Podle britského deníku Express dostali Harry a Meghan svatební dar od firmy Bags of Love, která údajně měla zaslat novomanželům soupravy navzájem ladících plavek. Kensingtonský palác se však obává, že pokud by princ Harry a Meghan dar přijali, společnost si na tom udělá reklamu. “Pokud jsou dárky přijaty, souhlas člena královské rodiny by měl záviset na tom, že podnik nebude daru využívat pro komerční účely,” tvrdí palác.

Všechny dary v celkové hodnotě zhruba 7 miliónů liber (cca 206 miliónů korun) proto musí pryč. Pár si totiž stojí za svým a nechce, aby někdo využíval královskou rodinu pro soukromé účely.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme