Hosté na premiéře filmu Karel. Jak na Mistra vzpomínají?

5. října 2021·Celebrity·Dominika Číčelová

Karel Gott. (Foto: ČTK)

Fanoušci Karla Gotta se konečně dočkali dlouho očekávaného dokumentu režisérky Olgy Špátové Malířové Karel, který mapuje jeho nejsilnější okamžiky před jeho skonem. Na červeném koberci na slavnostní premiéře se objevila opravdu neuvěřitelná spousta lidí českého showbyznysu. Takhle na Mistra s dojetím vzpomínají. Informace přinesl Blesk.

Vnukům se po dědečkovi stýská

Mezi prvními se na červeném koberci objevila druhá nejstarší dcera Karla Gotta Lucie Kovaříková, která prý s Ivanou Gottovou skvěle vychází, se svými syny Vojtou a Honzíkem, kteří na dědečka vzpomínají s láskou. „Byla s ním veliká sranda a mrzí mě, že už tady není. Měl jsem ho rád hlavně o Velikonocích a Vánocích,“ řekl Gottův vnuk Vojta. „Na dědovi bylo nejhezčí, když zpíval,“ dodal.

Kláru Doležalovou objevil právě Karel

Klára Doležalová se po odvysílání zpráv na Primě s Karlem Voříškem také na premiéru dostavili. Moderátorka přiznala, že ji do showbyznysu dostal právě Karel Gott. „Úplně poprvé jsem se v televizi objevila v reklamě na novou desku Karla Gotta, tehdy mne potkal na castingu na jinou práci a oslovil mne. Bylo mi 19 let. Mezi gymnáziem a studiem herectví jsem se totiž živila jako modelka. Pak už to šlo samo,“ řekla Blesku ještě před promítáním.

Karel Vágner počítal se slzami

Hudební skladatel Karel Vágner byl Gottův velký kamarád a přiznal, že se slzám bránit nebude. Na premiéru dorazil s manželkou Katin. „Snad to ustojím, kdyby ne, tak se slzám bránit nebudu. Ten film by se měl jmenovat Mimozemšťan, byl to člověk, který tuhle branži učil, jak být férový a nepodrážet. Kdyby byla katedra profesionalismu naší branže, tak by byl rektorem,“ řekl Vágner.

Karel jako národní klenot

Na premiéře nechyběla ani Olga Lounová, která s Karlem Gottem před devíti lety natočila společný videoklip Dál za obzor. Natáčelo se to v Národní knihovně a Karel měl nevídané požadavky, ale i privilegia. „Chtěl si sáhnout na globus a knihy, a oni mu to povolili se slovy: vy jste náš národní klenot, takže můžete,“ zavzpomínala zpěvačka.

Lucie Borhyová padla Karlovi k nohám

Moderátorka Lucie Borhyová má na Mistra také úsměvnou vzpomínku, se kterou před lety prozradila Idnes.cz. „Před posledním vstupem jsem vcházela na jeviště v dlouhých šatech a zakopla jsem. Bylo to zrovna v momentě, kdy vcházel i Karel Gott, který to okomentoval slovy: „Lucie, přede mnou nemusíte padat na kolena,“ řekla tehdy.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme