Bojovala s osudem, alkoholem i špatnými muži. Ivetě Bartošové by dnes bylo 55 let

8. dubna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Zpěvačka Iveta Bartošová by oslavila 55. narozeniny. (Foto: ČTK)

Byla krásná, úspěšná a pyšnila se hlasem jak zvon. Iveta Bartošová byla třikrát zlatou slavicí, vystupovala v muzikálech i ve filmech. Dnes by jí bylo 55 let. 

Iveta Bartošová se narodila 8. dubna 1966. Od konce osmdesátých let patřila mezi nejúspěšnější české zpěvačky, fanoušci ji milovali a zájem o ni měla i média. Na jednu stranu to byla talentovaná umělkyně, na druhou ale nevyrovnaná žena, která bojovala se závislostmi i s nenaplněnou láskou. I přestože byla dvakrát vdaná, štěstí v lásce rozhodně neměla. 29. dubna 2014 se rozhodla, že svůj život sama ukončí. Kousek od svého domu v pražské Uhříněvsi skočila pod vlak.

Smůla v lásce

I když to vypadalo, že měla na růžích ustláno, její život pohádku nepřipomínal. Všechno začalo v roce 1985. Tehdy chodila se zpěvákem Petrem Sepéšim, se kterým tvořila ideální milostný i pracovní pár. Jenže 29. července zpěvák zahynul ve svém autě. Svou smrt našel pod koly vlaku a zpěvačka se z jeho odchodu podle svých blízkých nikdy nevzpamatovala. Osudovou lásku našla v podobě skladatele Ladislava Štaidla, se kterým měla syna Artura. Nadějný vztah ale nevydržel a od té doby to šlo se zlatou slavicí prakticky od desíti k pěti.

K její psychické pohodě se nepřidala ani řádka bývalých partnerů, kteří se vezli na její slávě. V roce 2008 si sice vzala Jiřího Pomejeho, ale o dva roky následoval rozvod. Na muže měla zkrátka smůlu. Nepomohl jí ani samozvaný zachránce Zdeněk Macura, italský hrabě Domenico Martucciny, který neustál její slávu či druhý manžel Josef Rychtář, vedle kterého spíše chřadla než kvetla.

Už neměla sílu

Problémy s alkoholem a léky byly čím dál tím větší, sužovaly ji i deprese. Nepomohla jí ani návštěva léčebny v Kroměříži, kde vydržela jen tři týdny. A to prý jen kvůli synovi Arturovi, který byl v roce 2011 přidělen do péče otce. Sama Iveta věděla, že je to správné rozhodnutí, ona sama by mu nepomohla dát to, co by si zasloužil.

Trápil ji i fakt, že i s její kariérou to šlo z kopce. Dívka, která byla neskutečně populární v osmdesátých i devadesátých letech, najednou vystupovala po vesnicích, kde hrála pro hrstku lidí a zpívala pár písniček. Nepomohl jí ani mediální hon na její osobu. Všechno vygradovala 29. dubna 2014, na den Rychtářových narozenin. Den předtím zavolala svojí mamince, které řekla, ať se o ni nebojí, že už bude všechno v pořádku. O den později se jedna z nejkrásnějších a nejúspěšnějších českých zpěvaček rozhodla, že svůj život ukončí.

Celebrity - další články

Doporučujeme