Míša Tomešová (27) se pustila do Babiše: Poslala mu drsný vzkaz

24. září 2018·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / misatomesova

Herečka a zpěvačka Míša Tomešová (27) dala jasně najevo své názory. V souvislosti s otázkou kolem přijetí 50 syrských dětí, které přišly o rodiče, se pevně postavila proti rozhodnutí Andreje Babiše tyto děti nepřijímat. Svůj postoj demonstrovala fotografií, na které kojí svého nejmladšího syna Jonáše hned po představení - ještě v kostýmu černé víly.

Míša Tomešová v současné době hraje postavu černé víly v Shakespearově Snu čarovné noci na prknech Národního divadla. A právě po jednom z představení, kde takto nalíčená účinkovala, musela neprodleně nakrmit svého maličkého syna Jonáše. Někdo ji při tom vyfotil a ona se pak rozhodla fotografii umístit na své sociální sítě, aby demonstrovala jasné poselství.

“Když je hlad, napije se i od černý víly. Lidi se nerodí jako rasisti ani jako teroristi, to z nich děláme až my, dospělí. Buďme tolerantní a milující, učme děti lásce ke všem bytostem. Ne předsudkům. A vy pane premiére, vy se styďte!” napsala herečka k fotografii.

View this post on Instagram

Když je hlad, napije se i od černý víly. Lidi se nerodí jako rasisti ani jako teroristi, to z nich děláme až my, dospělí. Buďme tolerantní a milující, učme děti lásce ke všem bytostem. Ne předsudkům. A vy pane premiére, vy se styďte! #50sirotku #budme #tolerantni #milujici #nepredsudkum #breastfeeding #nationaltheatre #narodnidivadlo

A post shared by Míša Tomešová (@misatomesova) on

Reagovala tím na postoj premiéra Andreje Babiše (64, ANO), který se k návrhu přijetí 50 syrských sirotků do České republiky staví negativně. “Proč bychom je přijímali? Máme sirotky i u nás, které musíme připravit na vstup do života,” uvedl Babiš, podle kterého je Česko solidární dostatečně, pro deník Právo.

“Rozumím lidem, co mají obavy, mám je též. Ale skupiny nezaopatřených sirotků se může bát jen hlupák nebo sobec. Vždyť je to naopak prevence jejich budoucí radikalizace. Jediné, co je zapotřebí, je politická odvaha,” okomentovala zase kauzu autorka návrhu, europoslankyně Michaela Šojdrová (54, KDU-ČSL), v červnu pro server HlídacíPes.org.

Celebrity - další články

Doporučujeme