Mluvíš veřejně o politice? Tak to tě nechceme. Mezinárodní značky ukončují spolupráci s hvězdami

12. dubna 2024·Celebrity·Redakce

Jasmina Alagič a Rytmus (Zdroj: Profimedia)

O víkendu vyhrál slovenské volby Peter Pellegrini, kterého podporovala mimo jiné i moderátorka Jasmina Alagič a rapper Rytmus. A právě to se nelíbí mezinárodní firmě Rauch, která s Jasminou nyní rozvázala spolupráci. A to se moderátorce vůbec nelíbí.

Společnost Rauch, která vyrábí ovocné šťávy, zrušila plánovanou spolupráci s moderátorkou a influencerkou Jasminou Alagič. „Vzhledem k situaci před a po prezidentských volbách, postoji Jasminy a jejím vyjádřením na sociálních sítích se klient rozhodl spolupráci nezahájit,“ cituje slovenský Refresher e-mailovou komunikaci, kterou Alagič zveřejnila na svém instagramovém účtu.

Moderátorce se komunikace rakouského gigantu vůbec nelíbí.  „Nic bych neřekla, pokud bych ve smlouvě měla požadavek, abych vystupovala apoliticky. Toto je postoj značky, se kterou jsem smutně neměla nic, jen mailové potvrzení spolupráce. Pro mě byla tato značka součástí dětství i nyní naší rodiny. Třeba k šikaně přistupovat stejně a ne jen bránit ty, které si jistá sorta vybere. Kontaktovala jsem mé advokáty a momentálně sepisujeme list, který pošleme přímo do rakouské centrály společnosti. Ať mi vysvětlí svůj postoj osobně,“ okomentovala Alagič.

Není to ale první příklad, kdy byla slovenské hvězdě rozvázaná spolupráce kvůli jejím politickým názorům. Firma Renault ukončila spolupráci se zápasníkem MMA Attilou Véghem. A důvod? Podporu prezidentského kandidáta Petera Pelegriniho. Zápasník komunikaci zveřejnil na sociálních sítích a v jeho vyjádření se píše o tom, že to v něm vzbuzuje pocit, že “se vrátil komunismus” a firma jej trestá za jeho politický názor.

Společnost ale uvedla, že její ambasadoři by měli být politicky neaktivní, protože mají taková pravidla. Ambasador by tak neměl vyjadřovat jakýkoliv politický názor, uvádí Refresher. Véghovi se dostal i zastání, a to je české senátorky Jany Zwyrtek Hamplové

Celebrity - další články

Doporučujeme