Oblíbená sestřička Vendulka ze seriálu Ordinace se dala na studium ošetřovatelství

25. května 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Herečka Veronika Jeníková. (Foto: ČTK)

Je to už deset let, co herečku Veroniku Jelínkovou diváci vídali pravidelně v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Díky něj se všem vryla do paměti jako sestřička Vendulka. Od té doby uplynula už nějaká doba a herečka se těší nejen z toho, že se stala babičkou ale začala před nedávnem studovat i na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy.

V rozhovoru pro deník Blesk prozradila, že ke studiu ji motivovalo to, že se už nějakou dobu stará o starší rodiče. Vždycky jsem inklinovala ke starším lidem, tak jsem si řekla, že bych zkusila vystudovat ošetřovatelství,” uvedla Veronika Jeníková. Všechno se musela učit doslova od píky. Měli jsme rychlé praxe, abychom si to před zkouškami mohli nacvičit. V mém případě to bylo potřeba, protože jediné mé zkušenosti byly z role Vendulky v Ordinaci,” dodala pro server.

S příchodem koronaviru ale přerušila praxi, jelikož měla strach o své starší rodiče. Přesto to ještě nevzdává, praxe se chystá dohnat a také ji čeká náročná zkouška z anatomie ve které jí herecká paměť není moc nápomocná. Je to úplně jiné. Herecká paměť je hodně akustická. Tady je to spíš o tom, abychom pochopili konkrétní problematiku a pak se v ní orientovali,” popsala Jeníková pro Blesk.

Ze seriálu odešla, jelikož pět let už byla dlouhá doba. Ordinaci jsem měla moc ráda, ale po pěti letech mi připadalo, že jsem v ní strašně dlouho. Pro všechny jsem byla Vendulka a já si řekla, musím odejít, jinak už nikdo nebude vědět, že se jmenuji Veronika,” dodala se smíchem herečka. Na závěr dodala, že se nedávno stala babičkou, a tak teď moc ráda jezdí s kočárkem.

Celebrity - další články

Doporučujeme