Petr Štěpánek: Žijeme v luxusu, užíváme si a stejně pořád brbláme a jsme nespokojení

8. února 2024·Celebrity·Barbora Turková

Petr Štěpánek (Zdroj: Frekvence 1)

Je považován za představitele kladných hrdinů, charakterních postav a je významným činoherním i muzikálovým hercem. Hostem pořadu Trefa do Černé(ho) u Lucie Černé byl herec Petr Štěpánek.

Sám o sobě říká, že jako optimista se narodil a že člověk má být rád, že je na tomto světě. Zároveň přiznává, že se občas stalo, že za to rád nebyl. „Jsou momenty, kdy to opravdu nejde, ale o tom mluvit nechci. Chci mluvit spíše o těch optimistických,” říká Petr Štěpánek, který se svou manželkou, herečkou Zlatou Adamovskou rád cestuje. „Začali jsme cestovat až po revoluci. Můj bratr pracoval ve Svobodné Evropě, takže když jsem chtěl jet do Bulharska, tak se za mě musel zaručit šéf Národního divadla.” I když už je několik let v důchodu a na cestování by mohl mít spoustu času, opak je pravdou. „Když vám někdo nabízí zajímavou práci, tak proč jí nevzít. Říkat ne umím od začátku kariéry, ale když je člověk mladý, měl by dělat všechno, aby se omlátil a naučil se všechny žánry a profese, který k naší herecké práci patří.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Youradio Talk (@youradio_talk)

Nejvíce se uchvátila Chile a Velikonoční ostrov. „Je to něco nevídaného, magického. Když vidíte ty Moai (sochy na Velikonoční ostrově, pozn. redakce), tak to není možné, aby to vytesoval a transportoval tolik kilometrů. Je to něco nevídaného a máte pusu dokořán,” obdivuje herec. „Dokud je síla, tak chceme objevovat. Až ta síla bude ubývat, tak budeme blíže. Možná nakonec skončíme na Zbraslavi.” Nyní váhají mezi Mexikem a Kubou, kde ještě nebyli. „Přál bych každému, aby jel na návštěvu do Indie. Žijeme v takovém luxusu, užíváme si a pořád brbláme a jsme nespokojení. Když pak vidíte žebrající děti, tak si říkám, že bychom si toho našeho měli více vážit.

Hrát s manželkou je skvělé

Dalším velkým koníčkem známého herce je káva. Nejde mu ale jen o její pití, ale o celkový proces. „Když káva, tak chci vidět plantáž, chci jí sbírat, sušit, pražit a nakonec pít. Vyzkoušel jsem si to v Panamě a jsem na kávu velmi háklivý. V restauracích v Česku to jde hrozně pomalu nahoru,” myslí si Štěpánek, který je i vášnivým vinařem. „Cestovali jsme za vínem do Provence nebo do Wachaou, to mají opravdu skvělý. Zlata má rád bublinky, já mám rád tichá vína.”

V současné době na herce můžeme vyrazit do Studia dva, ve všech se potkají s manželkou. „Požadavek to není, my jedeme každý sám. Ale to že můžeme hrát spolu je skvělá věc,” usmívá se. Nejnovější hra Bez roucha se u nás poprvé hraje celá, běžně se totiž hrají jen dvě dějství. Režisér Ondřej Sokol ale prosadil, že se bude hrát i třetí dějství. „Když nám přinesli scénář, tak ten měl zhruba 70 stránek, což bylo v pohodě. Pak nám dali dodatek, což bylo přes 110 stran. Říkali jsme si, že to žádný divák nemůže vydržet. Ondra udělal geniální úpravu textu, tak to hrajeme hrozně rádi a je to skvělé a vždycky se na to těšíme,” vysvětluje Petr Štěpánek s úsměvem. Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Celebrity - další články

Doporučujeme