Problémy s mobilitou jsou pryč, královna se těší opět dobrému zdraví. Jak oslavila svůj velký den?

22. dubna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Alžběta II. (Foto: ČTK)

Britská královna oslavila včera 96. narozeniny. Alžbětu II. trápilo teď hlavně její zdraví, kvůli kterému se stáhla i z veřejného života. Nicméně její nejnovější fotografie na instagramu dokazuje, že problémy jsou pryč.

Královna Alžběta II. plánuje své úžasné 96. narozeniny oslavit o víkendu na svém venkovském sídle Sandringham v anglickém hrabství Norfolk. Panovnice odletěla z Windsoru po Velikonocích, které měla docela náročné. Minulý týden ji navštívili princ Harry s manželkou Meghan. Její vnuk se vyjádřil, že královna je ve skvělé formě.

Za to jsou její fanoušci velmi rádi, protože královnu teď zdraví velmi trápilo. Musela chodit s hůlkou a z veřejného života se na pár dní stáhla, aby nemusela používat invalidní vozíček. Navíc zrušila i svou účast na mnoha akcích. Koncem března se ale zúčastnila bohoslužby za svého manžela princ Phillipa (†99), který zemřel loni v dubnu. Tam ale vypadala poměrně čile, pomáhal jí jen princ Andrew a hůlka po manželovi, o kterou se opírala.

Její poslední fotografie na královském oficiálním účtu na instagramu ale dokazuje, že královna je zpět v plné síle. Alžběta je na ní zachycena se svými dvěma poníky, Bybeck Katie a Bybeck Nightingalem, s dodatkem, že snímek byl dokonce pořízen již před měsícem v areálu hradu Windsor, kde se konala Royal Windsor Horse Show. Tu si královna jako velká milovnice koní samozřejmě nemohla nechat ujít.

Nyní je ale opět v Sandringhamu, který má velmi ráda. Však v sídle trávil její milovaný manžel poslední dny svého života. A jak Alžběta své narozeniny oslaví? Party nebude moc velká, naopak se svoje narozeniny chystá oslavit v kruhu svých nejbližších. Velkolepé oslavy budou až v červnu, ale nebudou to jen oslavy jejích narozenin, ale i kvůli ocenění jejích sedmdesáti let strávených na trůnu.

Celebrity - další články

Doporučujeme